Новости Одессы и Одесской области

Гра на гітарі — не зволікай та розпочинай

Гра на гітарі — не зволікай та розпочинай

Багато хто з нас хоча б раз замислювався про навчання грі на гітарі. Причини бувають різними: бажання співати під акомпанемент, виконувати улюблені пісні і отримувати задоволення від музики.

Однак існує помилкова думка, що для цього необхідно отримати музичну освіту та присвятити цьому життя. Дійсно, для того, щоб стати віртуозним виконавцем необхідно багато працювати. Але опанувати основами гри можна вже за місяць! Головне — бажання і інструмент.

Настройка інструменту спеціальними програмами-тюнерамиНастав час придбати гітару і перейти до навчання. Не відмовляйте себе, насправді це не так дорого. Ви можете придбати музичний інструмент від 881 грн. Для настройки інструменту не потрібно володіти абсолютним слухом. Досить скористатися спеціальними програмами-тюнерами, які підкажуть Вам як звучать струни.

Коли інструмент налаштований, настав час перейти до навчання. Перш за все вивчіть будову гітари — так Вам буде зручніше працювати з навчальними посібниками.

Висоцький з гітаройАлгоритм навчання гри на гітарі

  1. Приділіть особливу увагу постановці рук і пальців.
  2. Вивчіть основні акорди. Для того, щоб грати популярні мелодії досить знати лише кілька акордів (Am, Dm, F, E, G, C).
  3. Виконуйте їх в переборі. Так називають зачеплення струн пальцями правої руки при грі на гітарі. Якщо Ви навчитеся грати перебором і брати кілька акордів — багато ліричних пісень дадуться без особливих зусиль.
  4. Знайдіть свій стиль бою. Боєм граються знамениті пісні Цоя і Висоцького, тому не нехтуйте цим навиком.
  5. Вивчіть табулатуру. Табулатура є записом мелодії на 6 лінійках, кожна з яких позначає струни на гітарі. Саме тому вона дається учням простіше, ніж звичайний нотний стан, тут не потрібно заучувати ноти.
  6. Розвивайтеся. Після освоєння базових акордів приступайте до наступних. Пробуйте різні стилі в грі, різні типи бою і перебору.

Навчити грати на гітарі можна і самостійно. Найголовніше – бути послідовним у вивченні і уникати класичних помилок.

Гра на гітаріПомилки гітаристів початківців

  1. Економія на інструменті і матеріалах. Найчастіше початківці прагнуть максимально заощадити на своєму хобі, вважаючи що потім придбають все необхідне. Однак, поганий інструмент, незручний гриф і неякісні струни тільки відіб’ють у Вас бажання займатися. Правильно обрати гітару — 50% успіху.
  2. Прагнення грати відразу складні твори. Наберіться терпіння, не всі твори вийде зіграти відразу. Але якщо ви почнете з простих речей, поступово переходячи до складних, то процес навчання принесе набагато більше задоволення і позитивних результатів.
  3. Не приділяти час розвитку слуху. Слух можна і потрібно розвивати. Намагайтеся працювати над слухом з самого початку свого навчання, це допоможе в майбутньому.
  4. Ігнорування практики. Найважливіше в навчанні — регулярне повторення пройдених матеріалу.
  5. Неправильне зберігання інструменту. Дерево, з якого зроблена гітара схильне до зміни під впливом несприятливих умов навколишнього середовища, тому намагайтеся не зберігати її поруч з опалювальними приладами, інакше гітара може втратити свої властивості, почати погано звучати.

Якщо приділяти в день хоча б 20 хв. для гри на улюбленому інструменті, дуже скоро ви побачите результат своєї праці.

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции