Новости Одессы и Одесской области

Патріотичні кінофайли зможуть переглянути одесити та підтримати режисера Олега Сенцова

Патріотичні кінофайли зможуть переглянути одесити та підтримати режисера Олега Сенцова

Олег СенцовВ Одесі скоро відбудеться «Тиждень українського кіно», мета якого — підтримати Олега Сенцова. Український кінорежисер був затриманий у Симферополі і зараз його силоміць утримують на території Росії. З 2 по 7 грудня у в кінотеатрі «U-CINEMA» на Одеській кіностудії будуть продемонстровані цікаві кінострічки українського виробництва. Всі кошти, зібрані під час продажу квитків, підуть на оплату послуг адвокатів та підтримку родини Олега.

Переглянути стрічки та підтримати Олега Сенцова вже встигли у Києві, Тернополі, Львові, Луцьку, Івано-Франківську, Ужгороді, Прилуках, Рівному та Дніпропетровську. Кожне з цих міст збирало повні зали шанувальників кіномистецтва та патріотів, небайдужих до долі обдарованого співвітчизника. Тепер прийшов час одеситів. У рамках кінопоказів вони зможуть подивитися шість фільмів.

1. «Гамер», режисер Олег Сенцов (дебютний фільм)

В невеликому місті живе хлопець на ім’я Косс, він – геймер. Косс пропускає навчання, має конфлікти з мамою, його люблять фанати, він багато тренується та бажає стати найкращим. Нарешті, від їде на чемпіонат світу за посідає там друге місце. Косс вертається додому героєм, але чи так він все це собі уявляв?

У ролях: Владислав Жук, Олександр Федотов, Жанна Бірюк 

Цікаві факти про фільм: Олег Сенцов зняв фільм «Гамер» всього за 20 тисяч доларів, продавши власний комп'ютерний клуб. Актори та знімальна група працювали за їжу.

Дата і час показу: 2 грудня, 12.00

2. «Трубач», режисер Анатолій Матешко

Коля Шевченко – юний трубач дитячого естрадно-духового оркестру «Березіль». На шляху до успіху стають «проблеми дорослого життя»: заздрощі, конкуренція, інтриги…

У ролях: Нонна Гришаєва, Олексій ГорбуновВолодимир Горянський, Римма Зюбіна, Ірма Вітовська, Олеся Жураківська,Юрій Радковський, Леонід Шевченко, Полінка Тарасенко

Цікаві факти про фільм: Це перший дитячий музикальний фільм, знятий  в Україні.

Дата і час показу: 3 грудня, 19.00.

3. «Істальгія», режисер Дар’я Онищенко

Три історії кохання, три європейські міста, три сюжетні лінії. Літня емігрантка з України і колишній сербський боксер відокремлені мовним бар'єром від німецького суспільства. Їх об'єднує слов’янська культура і власні діти, які досі живуть в Україні та Сербії. Що їх там тримає?

У ролях: Ніна Ніжерадзе, Карл Маркович, Вук Костич, Іван Добронравов, Георг Фрідріх, Леа Морнар, Марія Шкаричич, Олексій Горбунов

Цікаві факти про фільм: Це першій фільм в Україні, який був знятий в копродукції з Німеччиною та Сербією.

Дата і час показу: 4 грудня о 19.00.

4. «ВІЙНА «Вавилон’13»

Колектив проекту «Вавилон’13» протягом минулої зими послідовно фіксував поступ Української революції гідності. Барикади в середмісті Києва розібрано. Та революція не скінчилася. Вона триває в суспільстві й у кожному з нас. Хтось у неї стріляє. Хтось хоче приспати. Але марно! Про це – у фільмах «Вавилон’13»…

Цікаві факти про фільм: Фільм, який знімають молоді документалісти  в найгарячіших точках зони АТО.

Дата і час показу: 5 грудня, 19.00.

5. «Параджанов», режисери Серж Аведікян, Олена Фетісова

Сергій Параджанов – один із найвеличніших кінорежисерів ХХ століття, геній і провокатор. Він знімає великі фільми, які приносять йому міжнародне визнання. «Тіні забутих предків» — його найвідоміша картина – була зроблена в Україні і стала справжнім взірцем українського кіномистецтва. Але зухвала поведінка режисера призводить до конфлікту з радянським тоталітарним режимом. І все ж незламна любов до краси і свободи надихають творити, не дивлячись на підступи КДБ і заборону роботи в кіно.

У ролях: Серж Аведікян, Юлія Пересільд («П’ять наречених», «В тумані»), Карен Бадалов

Цікаві факти про фільм: В цьому фільмі задіяний найкращий оператор України – Сиргій Михальчук.

Дата і час показу: 6 грудня, 19.00.

6. «Молитва за гетьмана Мазепу», режисер Юрій Іллєнко

Фантасмагоричні сни історії про кривавий бенкет трьох великих примар Європейської культури — Петра І, Карла ІХ та Гетьмана України Мазепу на полі Полтавської битви 1709 року. Сліпучі візії Любові, Смерті та Анафеми Мазепи, що назавжди змінили історію Східної Європи.

У ролях: Богдан Ступка, Людмила Єфименко, Микита Джигурда

Цікаві факти про фільм: Ще в 2002 році, з  цього фільму почалась інформаційна війна між Україною та Росією.

Дата і час показу:  7 грудня, 17.00.

Де дивитись?

Кінотеатр «U-CINEMA» на Одеській кіностудії: Французський бульвар, 33.

Ирина Уманец

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
1 Комментарий
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Андрей
Андрей
9 лет назад

Я взагалі пропоную газеті «Одеське життя» перейти на українську мову. Це буде так патріотично! Особливо, коли взяти до уваги політичну лінію редакціі.

Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции